Jano, blíží se Svatováclavské slavnosti. Jaký program si na ně MKC připravilo pro děti?

Pro nejmenší budeme mít bezplatně na náměstí poníky a různé zábavné a vědomostní hry. Také si děti budou moci zaskákat na trampolíně a nechat si namalovat na obličej třeba nějaké zvířátko.

Bude na náměstí opět dobové tržiště?

Určitě. V letošním roce by mělo čítat přibližně šedesát stánků s ukázkami řemesel, která si budou moci návštěvníci i sami vyzkoušet. Kromě toho bude možné si v nich zakoupit občerstvení a potraviny, jako jsou nakládané sýry, domácí marmelády, ale i klobásy nebo párky. Dále pak keramiku, košíky, bižuterii, med a medové výrobky či nejrůznější cukrovinky.
Zároveň na náměstí najdete středověké ležení s mučírnou, zbrojnici a historická řemesla. Napít se budete moci stylově, a to Svatováclavského piva. Součástí programu bude opět celodenní hudební vystoupení různých kapel a zpěváků. Podrobnější program najdete na plakátu.

Plánujete i letos středověký průvod městem?

V letošním roce chceme opět projít městem a všechny Votičáky upozornit na zahájení slavností. Velice mě potěší, když se nás zúčastní co nejvíc. Stačí přijít na desátou hodinu a společně s námi projít město z Komenského náměstí, Pražskou ulicí, u základní školy odbočit doleva ulicí 2. odboje, pokračovat přes Masarykovo náměstí, projít ulicí Dr. E. Beneše a Smetanovou. Zpět na náměstí se dostaneme Husovou ulicí.

Budou nějaká dopravní omezení?

Autem se 28. září na Komenského náměstí nedostanete. Po celý den bude uzavřeno.