„Do soutěže se v základním kole přihlásilo celkem 551 týmů z 98 škol z 12 krajů celé České republiky," uvedla Eva Nepokojová z Nadačního fondu Albert s tím, že do semifinále postoupily například i děti ze Základní školy Dukelská Benešov.

Porota Zdravé 5 vybrala k online hlasování do semifinále z došlých přihlášek pět nejlepších týmů z každé věkové kategorie a kraje. Porota hodnotila nejen složení pokrmu, ale i lákavý vzhled, jednoduchost přípravy a finanční nenáročnost surovin do 100 korun na 4 porce.

„Do národních finále 6. června v Praze a 13. června v Olomouci už postoupí jen jeden tým z každé věkové kategorie i kraje, který získá nejvíce hlasů ve veřejném online hlasování. Na výherce finále čekají kurzy vaření pod vedením špičkových profesionálů v oboru a další lákavé ceny," přiblížila soutěž Eva Nepokojová a dodala, že kuchařská soutěž je určena předškolákům z mateřských škol ve věku 6 let, žákům základních škol a klientům z dalších zařízení jako jsou dětské domovy nebo nízkoprahové a volnočasové kluby do 18 let.

Jejím smyslem je osvěžit u dětí a mladistvých znalost zásad správné výživy a zároveň podpořit domácí přípravu jednoduchých pokrmů.

Coolinaření s Albertem je již třetí ze série talentových soutěží Zdravé 5.