Častými stížnostmi v aplikaci je právě stav chodníků a zeleně v Benešově. „Stačí se projít po městě a vidíte, že zarůstající chodníky a obrubníky doopravdy na vzhledu Benešova nepřidají. Nejvíce tím trpí městská sídliště, ale tento jev zanedbané údržby se projevuje téměř kdekoliv,“ řekl Vladimír Vlkannova.

Mezi častými podněty v aplikaci města jsou také problematické chodníky. Třeba ten, který navazuje na lávku přes potok v ulici Vlašimská, se odlamuje a propadá. Podle přispěvatele v aplikaci je kovová konstrukce zábradlí zkorodovaná tak, že jsou v ní u paty zábradlí na východní straně lávky patrné otvory. Stejně jako u jiných stížností, i na tuto město rychle zareagovalo, situaci nyní řeší benešovské technické služby.

Díky literárnímu pořadu se mohli zájemci do třebešického zámku podívat.
OBRAZEM: Třebešický zámek se ojediněle otevřel veřejnosti

Aby si i zastupitelé Benešova dokázali přesně představit, co obyvatele města nejvíce trápí, vyšli minulý týden do ulic. Tak si na vlastní oči prohlédli, že připomínky obyvatel mají reálný podklad. „Jednání města spolu s vedením technických služeb bylo přímo v ulicích Benešova. Kontrolovala se tak místa, které označují občané prostřednictvím Facebooku či aplikace Hlášení závad,“ uvedla Veronika Kondrátová z oddělení komunikace.

Následně bylo dohodnuto pořízení stroje, který čistí i prorůstající trávu v chodnících.

Účastníci jednání v ulicích města se domluvili na opravě některých chodníků v městských parcích. „Bude se provádět i odborná likvidace plevele či se vymění, případně opraví, lavičky, které to potřebují,“ dodala Veronika Kondrátová. Podle zastupitelů Benešova i technických služeb jsou potřeba také nová opatření v distribuci sáčků na psí exkrementy.

Návštěvníky Rockového odpoledne dozajista zaujala i osobitá hudba kapely Ultima.
OBRAZEM: Kapela Ultima navštívila Rockfest v Líšně