Školka se prezentuje jako obyčejná mateřská škola pro všechny prcky. S dětmi se rádi smějí, zpívají, tančí a dovádí. Společně putují za zvířátky, na hrad či do pohádky.

„Posloucháme bublání řeky, zpívání ptáků, hrajeme si s tatínky, spíme ve školce a děláme radost babičkám a dědečkům při společných vystoupeních,“ popsala jednoduše činnosti školky zástupkyně mateřinky Romana Sonogová Beránková.

Předškolní děti se účasní pravidelně každou středu plaveckého výcviku.

Co se týče akcí, červen se nesl v duchu Pohádkového kláštera, letních zpívánek a především rozloučením se školním rokem. Předškoláci ve třídě Motýlků si také zatancovali na Dětském dni na Sázavě a Slunéčková třída si v červnu užila Sportovní den nebo Putování okolím Sázavy.

V pondělí 1. července byla školka uzavřena kvůli odstávce elektřiny. Od 2. do 19. července bude fungovat a pak se pro všechny děti znovu otevře v pondělí 2. září.

Třída Berušky a učitelky Marie Brejlová, Marie Pavlasová a asistentka pedagoga Jarmila Hunková v Mateřské škole v Bystřici.
Bystřická mateřinka se zapojila i do Mrkvičky
Z vyhlášení výsledků výtvarné a literární soutěže pro děti na téma 'Všichni jezdí připoutaní' v Muzeu Policie České republiky v Praze.
Soutěž pro děti pomůže upozornit na pásy i dospělé