Tak přesně s touto výbavou se uplynulou sobotu vydali především malí rybáři k rybníku na jarkovické návsi, kde se konalo rybaření, jen tak pro zábavu.

Zhruba před dvěma lety se totiž hrstka jarkovických nadšenců rozhodla rybník zarybnit a pořádat na něm, ale i na jeho břehu nejrůznější šupinaté akce.
„Na jaře pořádáme rybářské závody pro děti, o prázdninách pro dospělé a tuto sobotu jsme se rozhodli věnovat těm nejmenším. Aby si mohli i oni, s pomocí dospělých vyzkoušet ten pocit, když jim ryba ťukne,“ uvedl Martin Vávra, jeden z pořadatelů celé akce.

Při troše trpělivosti se mohl malým rybářům objevit na konci vlasce kapr, okoun, ale i štika, pstruh nebo dokonce sumec.

„Máme tady několik stovek ryb, ale přesto, většinou to, co chytíme, pouštíme zase nazpátek,“ vysvětlil Martin a dodal, že s pytláky problémy nemají.
Podle něj existuje jednoduchý, ale účinný způsob jak takovýmto nenechavcům předcházet nebo je hned na samém začátku od jejich nekalého počínání dostatečně odradit.

Nejen podle pořadatelů, ale i podle návštěvníků zábavného jarkovického rybaření byla první zářijová sobota, sobota s velkým S.

Někteří prckové se svých šupinatých úlovků skutečně nakonec dočkali, jejich dospělí doprovod si pochutnal na skvěle připraveném kaprovi nebo pstruhu s bylinkami a počasí, to přálo snad úplně každému.