„Díky jednáním mezi starostou Jiřím Slavíkem a ředitelem Oblastního ředitelství Praha SŽDC Vladimírem Filipem došlo k dohodě na tom, že SŽDC umístí promptně na nádraží mobilní toalety pro cestující a zároveň se o ně bude také starat. K tomu SŽDC vysoutěžila úklidovou firmu,“ uvedl mluvčí votické radnice Jan Vachtl.

Rychlá instalace mobilní toalety potěšila bezpochyby nejen ty, kteří na nádraží čekají na svůj spoj, ale vyjádřil se k němu i lídr votické radnice. „Těší mě, že SŽDC splnilo v rekordně krátkém čase slib o umístění mobilních toalet na nádraží. Tím se prozatím alespoň trochu zlepšilo zázemí pro cestující,“ řekl votický starosta Jiří Slavík.

Prostor votického vlakového nádraží u Beztahova zatím stále čeká na smysluplné využití.
Votice chtějí zastavování rychlíků i terminál

Současně připomněl, že umístěním mobilních toalet zvelebování důležitého místa obyvatel Votic a jejich okolí, nekončí. Město Votice se přihlásí i do druhého výběrového řízení na nádraží a spolu s výstavbou terminálu počítá i s opravou kamenných toalet uvnitř budovy.

„Chtěl bych poděkovat řediteli OŘ Praha SŽDC Vladimíru Filipovi, který se v této záležitosti zachoval velice energicky. Dokázal, že mu není lhostejný stav votického nádraží. Pevně věřím, že v oboustranně výhodné spolupráci budeme dál pokračovat,“ dodal Jiří Slavík.

Ilustrační foto
Integrace dopravy na Voticku provázejí složitá jednání