Ti, co využívají jen své síly, přicházejí z nejbližšího okolí. Využívají k tomu nejen ulici Červené Vršky, ale zejména průchod Hrubínovou ulicí.

Až na konec Hrubínovy ulice, která je slepá, se jim jde celkem obstojně. Pak ale musejí překonat svah. To se stává při dešti dost adrenalinovou záležitostí. A právě tomu chce zamezit město Benešov.

„Chtěli bychom tam vybudovat chodník,“ potvrdil místostarosta Benešova Roman Tichovský s tím, že ten nebude v místě vyšlapané pěšiny, protože by ležel na soukromých pozemcích. Město ho hodlá vybudovat na svých pozemcích přímo z Hrubínovy ulice na pozemek Kauflandu.

Výškový rozdíl mezi Hrubínovou ulicí a pozemkem Kauflandu by podle Tichovského měla překonávat nakloněná rovina – rampa.

„Chceme, aby tam nebyla bariéra, aby chodník mohli používat i vozíčkáři nebo maminky s kočárky,“ vysvětlil Roman Tichovský.

Na realizaci počítá město se čtvrt milionem korun. Zatím je ale akce ve fázi jednání s Kauflandem, takže není zřejmé, zda se ji nakonec podaří dotáhnout do konce. Pokud ano, mělo by se tak stát někdy během velkých prázdnin.