Přestože prostory bývalého autosalonu v ulici Františka Václava Mareše si pojišťovna pronajala už v listopadu loňského roku, do dnešního dne se tam nic neděje. A to i přes skutečnost, že VZP platí za užívání 458,6 m2 plochy plnou sazbu nájemného, která činí 1800 korun za metr čtvereční ročně.

„Na základě skutečnosti, že Benešov patří mezi stěžejní lokality pro naši pojišťovnu, a to jak z hlediska skladby a sítě poskytovatelů zdravotní péče, tak struktury plátců veřejného zdravotního pojištění či samotných pojištěnců VZP, je nezbytné, abychom měli ve městě důstojné klientské pracoviště," vysvětlil Oldřich Tichý, tiskový mluvčí VZP důvod, proč se chce pobočka přestěhovat do centra Benešova, a proto tedy neotálela s pronájmem plochy i za cenu, že za ni bude platit nájemné, přestože ji nebude ihned využívat. Kdy se situace ale změní, nedokázal Oldřich Tichý říct.

„Rekonstrukce se momentálně nachází ve fázi výběru generálního dodavatele stavby. Termín vyhodnocení veřejné zakázky je stanovený na 11. září tohoto roku," poznamenal tiskový mluvčí.

Tomuto kroku předcházelo stavební řízení, které bylo už podle slov Oldřicha Tichého ukončené. Dalším krokem je výběrové řízení k realizaci stavebních prací. To VZP vyhlásila 26. srpna.

„Přesný datum otevření nového klientského pracoviště bude vzhledem k zákonným lhůtám stanovené po uzavření veškerých smluvních dodavatelských vztahů. Předpoklad realizace stavební části záměru je říjen až listopad," dodal závěrem Tichý.