Slunečné počasí přilákalo do Bystřice na trasy v délce 5, 15, 25 a 40 kilometrů přes stovku turistů i cyklistů. Nejmladšímu účastníkovi byly teprve necelé tři měsíce a nejstaršímu 77 let. Lidé, kteří přijížděli z Benešova, Votic, ale i Prahy a ostatních měst a vesniček okolo Bystřice, si moc pochvalovali organizaci pochodu a skvělé značení tras.

„Jako vždy, byla nejvíce navštívena pětikilometrová trasa vedoucí z Bystřice přes Homol do Opřetic a zpět, na které byla stanoviště ekocentra z Čapího hnízda. Prckové, ale i dospělí si mohli prověřit své znalosti o přírodě," uvedla organizátorka akce Radomila Macháčková s tím, že na své si přišli ale i milovníci cyklistiky, které trasa měřící přes 40 kilometrů zavedla z Bystřice do Velíše a zpět.

V cíli na všechny účastníky čekal diplom, výroční odznaky, památeční razítko, pro sběrače kilometrů bylo připravené i razítko IVV. Koláče a limonáda po pochodu také udělaly turistům velkou radost.

„Moc bych chtěla poděkovat za pomoc při organizaci Terezce a Jakubovi Macháčkovým, čili mým dětem, které my se šlápotou pomáhají už po jedenácté. Ano po jedenácté. První ročník šlápoty byl totiž nultý, neboli zkušební. Dále děkuji Jirkovi Duškovi, který se postaral o natrasování cyklo trasy a turistické pětadvacítky, Olince a Veronice Polesných, které se postaraly o stanoviště na pěti kilometrové trase a Pavlovi Štěpánkovi, který už několikátým rokem kraluje na kontrole v Jinošicích. Velké poděkování patří městu Bystřice, které pochod finančně podporuje po celou dobu jeho trvání," dodala Radomila Macháčková.