Kvůli šňůře zaparkovaných nákladních vozidel, která navážela jednotlivé obytné moduly stavebnicového systému na výstavbu nové Mateřské školy Dukelská, se tato jednosměrná komunikace stala takřka neprůjezdnou.

„Kvůli zajištění průjezdu těžkých nákladních vozidel ke stavbě mateřinky je v termínu od 19. do 30. listopadu dočasně upraven provoz v Mendelově ulici dopravním značením zákaz zastavení," uvedla Alena Pokorná z oddělení správy, investic a dotací města.

Jak si tedy ale vysvětlit, že komunikaci, na níž se nesmí zastavit natož pak stát, lemovala 19. listopadu odstavená vozidla firmy zajišťující stavbu? Projíždějící auta tedy musela jezdit po chodníku, a bez nadsázky ohrožovala právě jdoucí děti do školy. Navíc tudy projela jen osobní vozidla. Například dodávka by vůbec neměla šanci okolo kostek potažených černou folií projet.

Na dotaz, proč je na silnici pouze zákaz zastavení a ne po dobu stavby zákaz vjezdu odpověděla vedoucí oddělení silničního a správního úřadu Beatrix Jiráňová následovně:

„Tento zákaz zastavení platí pro všechny, tudíž i pro vozidla určená ke stavbě MŠ Dukelská. Proto nebylo nutné uzavřít celou ulici Mendelova. Pokud tam auta ze stavby parkovala, je možné, že čekala na další volný průjezd do ulice, kde se bude stavět zmíněná mateřská škola."