„EPS je nefunkční,“ přiznal místostarosta Roman Tichovský. Ujistil ale, že funkci EPS nahrazuje město jinak. „Na každé akci je přítomna požární hlídka,“ potvrdil politik.

Benešov usiluje už mnoho let o modernizaci celého objektu. S ní by se měla ke standardu posunout i bezpečnost. Proto, bez ohledu na tragédii ve Vejprtech, kde se v neděli 23. ledna při požáru udusilo osm lidí, zařadili konstruktéři rozpočtu mezi výdaje také instalaci elektrické požární signalizace a vylepšení požárního schodiště.

Z Reprezentační plesu Benešova.
OBRAZEM: Reprezentačním plesem města Benešov provedla Kateřina Brožová

„Na Karlově potřebujeme rekonstruovat vzduchotechniku a elektrickou požární signalizaci. Proto na vzduchotechniku žádáme o dotaci,“ potvrdil místostarosta. Přesto v návrhu letošního rozpočtu u obou položek svítí nula. Podle Romana Tichovského je to jen dočasný stav, který by se mohl a měl změnit. Kdy, není jasné. Možná letos, ale spíš až napřesrok.

„Když dotaci nedostaneme, budeme muset akci platit sami, protože vzduchotechnika, konkrétně její uzavíratelné klapky, řídí EPS a bezpečnost je prioritní věcí,“ dodal místostarosta Roman Tichovský.

Z plesu města v Týnci nad Sázavou.
OBRAZEM: Horváth band roztančil návštěvníky plesu města v Týnci nad Sázavou