„Obě strany se shodly na tom, že důležitá je především komunikace a to nejen vzájemně mezi sebou, ale i s ostatními institucemi veřejné správy, neziskovým sektorem, popřípadě dalšími subjekty prevence, a v neposlední řadě také s veřejností,“ informovala Eva Stulíková, tisková mluvčí Policie ČR Benešov s tím, že cílem dohody je společně předcházet protiprávnímu jednání a kriminálně rizikovým jevům.

Bystřice a Policie ČR koordinační dohoda podepsaly v rámci projektu Bezpečné město. Ten už úspěšně funguje v řadě středočeských měst včetně benešovského okresu. „Zaštiťuje ho projekt Bezpečný Středočeský kraj, prostřednictvím něhož dochází například ke sdílení informací z kamerových systémů, měřících radarů a dalších preventivních informací,“ připomněla Eva Stulíková.

Ke smlouvě obě strany dospěly, i když Bystřice dlouhodobě patří k nejbezpečnějším lokalitám celého Benešovska. Přes to má nová spolupráce přispět k dalšímu zlepšení celkové bezpečnostní situace v této lokalitě Bystřicka i ke zvýšení informovanosti tamních občanů.

„Původně jsme chtěli jít do projektu Bezpečné město v podobě, v níž ho má Benešov. Ale vzhledem k tomu, že tu kriminalita není tak vysoká, rozhodli jsme se jít spoluprací naší městské policie s Policií ČR. V sobotu bychom zvýšili naší aktivitu a oni by tu svou mohli snížit. V neděli by to bylo opačně. Při sestavování smlouvy šlo o to, abychom koordinovali svou činnost a aby tu nebyla zbytečně hlídková činnost PČR v době kdy máme zesílenou činnost strážníků my. A naopak, aby Policie ČR zesílila svou činnost v době, kdy my tu nejsme,“ vysvětlil starosta Bystřice Michal Hodík.

Muži nakupovali a dále distribuovali pervitin a marihuanu.
Za svezení si nechal taxikář platit drogami, které pak prodával dál
Nebezpečná křižovatka U Topolu na jihu Benešova leží na mezinárodní silnici E55..
Při stavbě křižovatky U Topolu zmizí i strom, který dal místu jméno