To je jedno z oblíbených míst benešovských bezdomovců.

Co na tom, že je ze „zaslouženého spánku po těžké práci“ z jedné strany ruší hluk projíždějících aut a z druhé houkání vlaků. Důležitá je střecha nad hlavou a v těchto letních dnech příjemný chládek pod korunami bříz.

„Prostor, ve kterém se bezdomovci nachází, není náš. Ten je podle mě Správy železniční dopravní cesty, takže by to měli řešit oni,“ řekl Karel Červenka přednosta železniční stanice Benešov.

„Bohužel vás zklamu. Pozemky i tento plechový objekt je v majetku Českých drah. Situaci musí řešit oni, pravděpodobně ve spolupráci s policií. Děkuji za pochopení, že se nemohu více vyjadřovat,“ zněla odpověď tiskového mluvčího SŽDC Pavla Hally.

Ani vyjádření tiskového mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nezněla příliš optimisticky. „Ptala jste se české policie, co udělají, když je zavoláme? My dokážeme svoje prostory od bezdomovců docela dobře vyčistit, ale ti se potom objeví ve městech u supermarketů a to se příliš nelíbí zastupitelům. A komu tam vlastně vadí? Vám?“ zakončil krátký rozhovor s Benešovským deníkem Petr Šťáhlavský.