„Šlo o tradiční akci s vůní svařeného vína, napečených dobrot a spoustou ručních výrobků. Nechybělo divadélko pro děti, vystoupení dětí z čerčanské mateřské školy, slovo duchovního či zpívání koled," uvedla Věra Ziková, mediální koordinátorka Občanského sdružení Tři s tím, že letošní betlémské světlo bylo přeci jen v něčem netradiční, nové.

Pozvání na něj totiž přijali klauni z občanského sdružení Zdravotní klaun, kteří do hospice jezdí pravidelně od letošního léta. A přijelo jich hned deset. Přivezli dobrou náladu a spoustu výborných gagů, kterými nejednou strhli ke spolupráci nejen děti, ale i dospělé.

„Mohli jsme vidět žonglujícího tatínka či celou skupinku otců při záchraně klaunky, která se řítila na sáňkách z hospicové zídky," přiblížila Ziková.

Stejně tak jako v letech předchozích i letos se třetí adventní neděli uskutečnilo v čerčanském Hospicu Dobrého Pastýře slavnostní rozsvícení betlémského světla, které si návštěvníci mohli odnést do svých domovů.

Kromě vánočního občerstvení a stánků se spoustou ručních výrobků pobavila všechny přítomné svým vystoupením dixielandová kapela Steamboat Stompers s Evou Emingerovou či desítka klaunů z občanského sdružení Zdravotní klaun.

„Bylo moc fajn vidět všechny známé i nové návštěvníky, pacienty hospice i jeho zaměstnance a dobrovolníky jak se společně baví, jak se navzájem doplňují a radují se ze společně stráveného předvánočního odpoledne. Betlémské světlo tedy splnilo to, co od něho každý rok očekáváme. Vytvořilo v předvánočním čase prostor a čas k zastavení, k příjemnému popovídání si, k radování se z blízkých a letos dokonce i k vlnám smíchu vyprovokovaným klaunským dováděním," uvedla Věra Ziková s tím, že i takovou tvář může mít čerčanský Hospic Dobrého Pastýře.