Do podoby, jak známe pivovar dnes, se zařízení dostalo právě před tak dlouhou dobou. Tehdy koupil krachující pivovarský areál v Konopišti František Ferdinand d´Este. Jenže aroma vaření piva mu pod okny nově zakoupené rezidence příliš nevonělo, proto objekty v Konopišti, včetně pivovaru vykoupil a přestěhoval. Do zcela nových objektů, které stojí u Táborské ulici dodnes.

Jméno po arcivévodovi ale pivovar dostal až mnohem, mnohem později. V roce 1992, kdy se dostal do soukromých rukou. Významné výročí 120 let si připomene pivovar především na tradičních akcích, ale organizátoři chystají i něco speciálního.

Hlavní číst oslav se sice uskuteční až ve druhé polovině máje, ale to bude jen část běžných oslav. K tomu speciálnímu bude patřit pochod na Konopiště, které je s Františkem Ferdinandem neodmyslitelně spjaté. Start i cíl červnové akce bude v pivovaru, kde se mohou pochodníci samozřejmě občerstvit. Akce se budou moci zúčastnit jak rodiče tak dětmi, které potkají zajímavé úkoly.

Oslavy 120 let, mezi nimiž nebude chybět ani hudební rocková přehlídka, se potáhnou celým letoškem. Benešovský deník o nich bude včas informovat.

Radnice v Benešově.
Změny územního plánu číslo 2 projednají v Benešově až v květnu