Čejka band můžeme slyšet při různých příležitostech, v létě nejčastěji na parketech, městských, pivovarských či jiných slavnostech a zábavách. V zimě většinou skupina vystupuje na plesech. Kulaté jubileum členové bandu oslavili pracovně.  

„Natočili jsme ve studiu dvě nové písničky, Jasmínu a Je to tak. Natáčeli jsme je ve studiu Rápotice a výsledek se nechá dohledat na internetu," řekl leader kapely Petr Čejka a vysvětlil, že píseň Jasmína vznikla tak, že Petra požádal italský zpěvák Omar Lambertini, aby česky otextoval jeho skladbu OraVorrei. Jeho hudba se tak dostane do Česka, a Čejka band získá novou cover písničku. Druhá ze skladeb zase odráží současný stav ve společnosti, kdy si spousta lidí v životě nakládá příliš mnoho, a pak se ocitá na pokraji sil.  

„Na písničce jsme spolupracovali s Renatou Kazkovou Procházkovou, se kterou děláme společné projekty pro děti. Jinak pro naše příznivce chystáme tuhle písničku také jako videoklip," dodal kapelník Čejka bandu.

A jaké jsou plány kapely do budoucna? Pro další období hodlá skupina rozdělit svůj repertoár. Od letošního listopadu bude zvlášť prezentovat vlastní originální tvorbu a cover verze od komerčních písní jiných skupin. Plesový repertoár složený z mixu různých populárních songů pak hodlá hrát pod názvem Tahimel, což je zkratka pro Taneční hitové melodie.

„V období, kdy jsme se poprvé dostali do povědomí fanoušků i organizátorů akcí nám začaly chodit nabídky od různých vydavatelství a od pořadatelů z Čech i Moravy. Poptávka byla často i po plesech, a protože jsme pokorní ke každé nabídce, podepsali jsme smlouvy a zde se začal míchat repertoár," přiblížil historický vznik pestré směsi v hudební nabídce frontman Čejka bandu s tím, že ve skupině vznikaly následně různé názory na další směřování kapely a občas se dostavoval i strašák letitých hudebních skupin, ponorka. To vedlo k odchodům a střídání muzikantů.

„Už tenkrát jsem měl odlišit skladby i název kapely. Dnes mě to mrzí," konstatoval šéf benešovské hudební formace.

„Vedle druhé, plesové kapely se změny nevyhnou ani samotnému Čejka bandu. Skupina bude hrát s novým basákem. Místo Honzy Kylara bude nově tvrdit muziku Jan Flandera alias Hugo z Kladna. Po třinácti letech odchází také Per Pilát, kterého za bicími vystřídá devatenáctiletý Pepa Krůšek z Prahy," přiblížil personální novinky frontman Čejka bandu a dodal, že v této sestavě se bude band věnovat původnímu záměru, a to vytvářet si vlastní tvář.

„Skládání písniček mě pořád naplňuje. Sice je to pomalá cesta, ale s trvalou hodnotou," vysvětlil Petr Čejka, který přede dvěma lety oslavil abrahámoviny.

KAREL CHLUMEC