„Vydání územního rozhodnutí včetně stavebního povolení bychom měli mít letos v závěru roku,“ potvrdil Jan Mayer z oddělení investic městského úřadu s tím, že nabýt právní moci by mohl dokument v lednu 2018.

Kompletní realizační dokumentace už existuje, proto je jasné, kde přesně atletický ovál vznikne. Nyní se už jen dopracovávají drobnější záležitosti spojené s výstavbou stadionu – přesun malé travnaté plochy, dětského hřiště nebo hřiště s posilovacími prvky pro seniory.

„Stavět bychom chtěli začít v březnu,“ upřesnil Jan Mayer. Ten, sám aktivní atlet a organizátor běžeckých podniků nejen v Konopišti, se už nyní těší na první atletické závody. Ty by se na novém stadionu vedle benešovského zimáku měly uskutečnit napřesrok na podzim.

S úklidem černé skládky v Benešově pomáhali především studenti benešovské SOŠ a SZŠ.
Za úklid nelegální skládky dostala benešovská škola ocenění

Náklady na stavbu půjdou celé za městem, na celý zamýšlený areál Na Sladovce by se měly vyšplhat na částku kolem 40 milionů korun. V tom je samozřejmě zahrnuta například i přeložení vodovodu, osvětlení nebo přesun některých hřišť. Ve hře je, podle zatím nepotvrzených informací z benešovské radnice, také možná finanční spoluúčasti zatím utajované soukromé společnosti.

„Samotný atletický stadion by se měl vejít do zhruba osmadvaceti milionů korun,“ upřesnil Jan Mayer.

Na vybudování prakticky první atletické dráhy s umělým povrchem se už teď těší také ředitel MSZ Petr Kotouč. „Těším se na to opravdu hodně. Areál kolem atletického oválu bude mít široké využití nejen pro atlety, ale i pro tenisty, fotbalisty nebo cyklisty,“ uvedl s tím, že areál bude přístupný i veřejnosti, tedy nejen organizovaným sportovcům. Jeho režim zatím není dán, ale tak, jako na jiných sportovištích Benešova, bude i tam fungovat správce sportoviště, které bude, opět zatím neupřesněným způsobem, zpoplatněno.

Pejskaři si mnohdy stěžují na malé množství pytlíků na psí exkrementy.
Za psa z útulku neplatí majitel ve Vlašimi poplatky dva roky