„To, že si teď musím zajistit zpravodaj sám, mi vůbec nevadí. Ale také mi nevadilo, když mi přišel do schránky. Znám však lidi, kteří odmítají reklamní letáky a vadilo jim, že jim radnice podsouvala své názory,“ řekl čtyřicetiletý Jan, obyvatel centra města, ale nepřál si zveřejnit celé jméno.

Zpravodaj, který poprvé vyšel pro měsíce červenec a srpen před prázdninami, je sice stále zdarma, ale k dostání je jen na vybraných místech. Třeba na pracovištích radnice, v infocentru, poliklinice či v nemocnici.

„Od novinového formátu jsme se vrátili k formě časopisu,“ připomněla tajemnice Městského úřadu v Benešově Magda Zacharieva, členka redakční rady. Novinkou je i vydavatel periodika. Není jím už Kulturní a informační centrum v Benešově, ale město. To tiskne u vítěze výběrového řízení, v Brně.

Stavba chodníku od týneckého železničního přejezdu k novému dopravnímu terminálu v pátek 6. září 2019.
Bezpečnost chodců zvýší při cestě k nádraží chodník

„Také reklamu do zpravodaje nasmlouváváme sami a zisk u ní pokryje třetinu nákladů. Dříve zisky z reklamy mělo vydavatelství Naše vojsko, v němž se Radniční listy tiskly,“ potvrdila tajemnice.

Reklamu vydavatel navíc omezuje tak, aby nepřevládala nad zpravodajstvím. „Naším záměrem ale také bylo, aby se na fotografií lidé vůbec poznali,“ dodal starosta Jaroslav Hlavnička.

Radniční listy
Vydavatel – KIC Benešov
Náklad – 10 tisíc kusů
Náklady vydání za měsíc – 52 tisíc korun
Náklady na dva roky – 1 248 000 Kč
Náklady na jeden kus - 5,2 Kč (bez roznosu)

Zpravodaj města
Vydavatel – Město Benešov
Náklad – 3 tisíce kusů
Náklady vydání za měsíc – 38 tisíc korun
Náklady na dva roky – 917 312 Kč
Náklady na jeden kus – 12,74 Kč

Ilustrační foto.
Psy čeká očipování. Jinak jim nebude platit očkování