Pogratulovat k získání certifikace AAA – „Excelentní" přijela na konferenci také radní krajského úřadu Středočeského kraje pro oblast zdravotnictví Jiřina Fialová a zástupci společnosti Bisnode, která ocenění uděluje.

„Jsem velmi potěšena, že benešovská nemocnice dosáhla takového vysokého ocenění, za které bych ráda poděkovala všem zaměstnancům, protože jde hlavně o jejich zásluhu. Chtěla bych také podotknout, že ač je tato nemocnice jedna z našich menších krajských nemocnic, svými výkony a hospodařením v poslední době hravě konkuruje svým větším kolegyním v kraji," řekla radní Jiřina Fialová.

Nemocnice patří mezi 2,5 procenta velmi stabilních firem

Zmíněná certifikace, která řadí benešovskou nemocnici mezi 2,5 procenta velmi stabilních českých firem s vysokou pravděpodobností spolehlivého plnění závazků z obchodního styku, vysokou pravděpodobností návratnosti investic, nízkým úvěrovým rizikem a minimálním rizikem úpadku, ale není jediným úspěchem, který vyrovnané hospodaření nemocnice přináší.

„Mezi další úspěchy řadím výstavbu a rekonstrukci prostor pro magnetickou rezonanci, jejíž provoz bude zahájen v září tohoto roku. Dále také například zateplení budovy bývalé Střední zdravotnické školy, zakoupení artroskopické věže a dalšího vybavení na ortopedické oddělení," vyjmenoval další úspěchy Petr Hostek.

Ve výčtu úspěchů nelze opomenout i zakoupení nové myčky pro centrální sterilizaci, digitalizace zobrazovacích metod a také zakoupení panoramatického rentgenu na zubní oddělení, které se tak dostalo na špičkovou úroveň. Velkým úspěchem je i stabilizace personálu, a to především na dětském oddělení.
Kvůli snaze o stabilizaci personálu se vedení Nemocnice Rudolfa a Stefanie přiklonilo k navýšení platů svých zaměstnanců a k aktivnější personální politice.

Letos navýšila nemocnice mzdy

„Od 1. ledna tohoto roku byla navýšena tarifní mzda všech našich zaměstnanců o pět procent, což celkově činí navýšení na mzdách o zhruba 10 milionů korun za rok. K dalším úpravám mezd došlo u zdravotních sester s praxí nad 10 let, čímž se jejich platy začínají blížit k platům sester v pražských fakultních nemocnicích. Doufáme tak, že snížíme jejich odliv do hlavního města. Za rok 2014 bylo našim zaměstnancům navíc ještě vyplaceno bezmála deset milionů korun v rámci jednorázových motivačních odměn. Navýšení platů, jednorázové odměny, benefity a další procesy jsou součástí naší nové aktivní personální politiky, za kterou musím poděkovat našemu oddělení řízení lidských zdrojů, díky kterému jsme zažehnali i krizi dětského oddělení," popsal Petr Hostek.

Dětské oddělení se na konci roku 2014 ocitlo v krizi, kdy nemocnice vehementně hledala nového primáře. Krize byla ale zažehnána a na dětské oddělení nastupuje od 1. září nový primář a následně nový zástupce primáře.

Pomocnou ruku podal bývalý primář

„V souvislosti s dětským oddělením nemohu opomenout zásluhu primáře Antonína Tomaidese, který skutečně v nouzi nejvyšší převzal oddělení na zhruba tři měsíce přesto, že byl již od ledna v důchodu. Patří mu za to dík a velké uznání," připomněl zásluhu primáře Tomaidese ředitel benešovské nemocnice a dodal, že celá situace kolem dětského oddělení byla příkladem obecného problému českého zdravotnictví. Odchody lékařů do zahraničí, špatný systém vzdělávání a nedostatek financí.

Ředitel Hostek dále na konferenci připomněl další investiční plány pro tento rok a poodhalil, jaké investiční akce by nemocnice ráda realizovala v roce příštím.

„V tomto roce bychom ještě rádi vybudovali nové moderní endoskopické pracoviště a zrekonstruovali dětské oddělení. To mělo být přesunuto do pavilonu chirurgie, ale nakonec zůstane na svém místě a bude kompletně zrekonstruováno, aby se v něm naši malí pacienti cítili ještě lépe. V plánu máme stále i vybudování centrálního příjmového místa. Nakonec budou tato místa dvě a to v chirurgickém a interním pavilonu. Rádi bychom také stihli realizaci projektu lůžkové rehabilitace a odstranění staré budovy hematologie, která nám poněkud hyzdí areál. Odstranění budovy nám následně umožní rozšířit hlavní parkoviště nemocnice, což je již cíl pro rok 2016 spolu s rekonstrukcí a modernizací interního pavilonu, adaptací SZŠ na lůžka ošetřovatelské péče či lůžkovou rehabilitaci, nákupem nového CT přístroje na RTG oddělení, vytvořením multioborové JIP a dalšími plány. Je třeba podotknout, že k realizaci těchto plánů nám velmi pomáhá náš vlastník Středočeský kraj, který má aktivní zájem o to, aby obyvatelům kraje byla poskytována kvalitní zdravotní péče na špičkové moderní úrovni," prozradil Petr Hostek.

Horkou novinkou je funkce ombudsmana

Horkou novinkou, kterou ředitel na tiskové konferenci představil, je také nová funkce nemocničního ombudsmana, kterou bude od 1. září vykonávat tiskový mluvčí nemocnice Petr Ballek. Jeho úkolem bude pomáhat pacientům s vyřizováním jejich problémů a stížností, pomáhat s komunikací mezi příslušným oddělením a pacientem a jeho rodinou a především hledat řešení při nedorozumění mezi oběma skupinami.

„Nemocniční ombudsman by měl být prostředníkem, který pomáhá hledat kompromis mezi očekáváním nemocných a možnostmi nemocnice a měl by se podílet na vyřešení interpersonálních konfliktů. Velkou výhodou bude, že se pacienti budou moci obracet na jednoho jediného a konkrétního člověka, který s nimi bude komunikovat přímo," popsal novou funkci ombudsmana Petr Hostek.

Nemocnice se chystá na taktické cvičení

Na konferenci bylo také avizováno blížící se taktické cvičení v součinnosti s IZS, které proběhne 15. září.

„Tématem cvičení bude požár v nemocnici. Prozradím, že hořet bude na rehabilitačním oddělení, ale nikdo nebude zraněn," prozradil s úsměvem ředitel nemocnice, který všechny účastníky konference na závěr pozval na blížící se benefiční Open Door Hospital fest, který se uskuteční v sobotu 5. září.

JAN HELM MUSILOVÁ