Že musejí ještě hodně potrénovat, bylo dost patrné. Mladí cyklisté jeli například přes přejezd, i když blikala červená světla, okružní křižovatkou brali v protisměru, na parkoviště zajížděli nejkratší cestou, tedy přes barvou vyznačený chodník.

Při zhruba tříhodinovém pobytu v Benešově se jedna třída nejprve bavila na workoutovém hřišti, zatímco druhá využila dopravní hřiště. V polovině limitu se pak žáci vystřídali.

Pošlete vzkaz hasičům. Poděkujte jim díky Deníku.
Poděkujte hasičům za jejich velmi záslužnou práci, napište nám do redakce

Preventistka Městské policie Benešov Andrea Koubová uvedla, že sezona na dopravním hřišti pro školy začala už v úvodu dubna. „Preventivní akce ve školách zaměřené na teorii v dopravě se konají během celé zimy,“ sdělila a připomněla, že působení v rámci prevence na školách se u dětí z vyšších ročníků zaměřuje také na další témata. „Jsou to například trestní odpovědnost, národnostní menšiny, domácí násilí a bezpečné chování,“ doplnila strážnice.

Blíží se dopravní soutěž

Benešovské dopravní hřiště se stane 19. května znovu místem konání dopravní soutěže pro děti ze základních škol. Akci organizuje společně s Benešovem BESIP.

„Z každé školy dřívějšího velkého okresu Benešov pošlou do soutěže dvě čtyřčlenná družstva z nižšího a vyššího stupně,“ dodala Andrea Koubová.