Právě pro ně město vybuduje trať s kvalitním povrchem, který uživatelům nepřivodí artritické změny na kolenních kloubech.

V současné době je projekt ve fáze studie a zjišťování, kudy trasu nové inlineové dráhy vést a případně v budoucnu ještě prodloužit. Na tuto část vzniku dráhy uvolní Benešov 100 tisíc korun.

„Trasa povede jen po pozemcích města, bude dlouhá přes tisíc tři sta metrů a široká asi tři metry," uvedl starosta Benešova Jaroslav Hlavnička.

Podle radních by trať pro bruslaře měla začínat v prostoru tenisových kurtů nedaleko zimního stadionu Na Sladovce. Jezdce pak trasa zavede proti proudu Benešovského potoka až za koupadla a po přejezdu přes potok na druhý břeh zpět do prostoru startu. Celkem by dráha měla překonávat Benešovský potok třikrát.

„Dva stávající mosty musíme kvůli tomu zrekonstruovat. Kvůli dráze postavíme ale ještě jednu, novou lávku. Nejspíš bude dřevěná s obloukem a asfaltovým povrchem stejným, jako bude položený na celé dráze," uvedl místostarosta Benešova Roman Tichovský s tím, že město už nyní počítá s tím, že trasu v budoucnu ještě prodlouží podél Benešovského potoka. Obrátka by pak měla být až v prostoru křižovatky v dolní části Vlašimské ulice.

Ani vnitřní prostor oválu nezůstane bez využití. Při jednání zastupitelstva se sice hovořilo o vzniku golfového hřiště, ale o klasiku, známou například z Tvoršovic nebo Trhového Štěpánova, se rozhodně jednat nebude. Uprostřed oválu totiž vznikne hřiště na takzvaný discgolf.
Benešovské hřiště by mělo mít pro začátek asi tři jamky.

Obě sportoviště budou spravovat Městská sportovní zařízení Benešov a vzniknout by mohla už během příštího roku.