Ovšem pouze v případě, že názor radních budou sdílet i zastupitelé. Jejich jednání je na pořadu už dnes od 18 hodin v Kulturním domě Karlov.

„Důvodem zvýšení počtu strážníků o dva členy jsou zvyšující se nároky na plnění úkolů městské policie, ale také to, že se do služby vrací z mateřské dovolené jedna ze strážnic," připomněl místostarosta Benešova Tomáš Podhola, který ze své pozice městskou policii řídí.

V době mateřské dovolené zaskakoval u městské policie další strážník a ten se podle místostarosty velice osvědčil.

„Proto se ho nyní, kdy se vrací strážnice, nechceme zbavovat," vysvětlil Podhola.

V současné době pořádek v centru Benešova zajišťuje při  pochůzkách nebo prostřednictvím motorizované hlídky devatenáct strážníků. Kromě již zmiňovaného muže, který se tak osvědčil, přijme Městská policie Benešov do svých řad ještě jednoho dalšího strážníka. V pracovním stavu tak bude celkem jednadvacet uniformovaných strážníků.

Najít skutečně dobrého strážníka není podle Tomáše Podholy nic lehkého a právě proto si nového strážníka, bývalého profesionálního hasiče z Plzně, Benešov rád ponechá.

„To, že je strážník opravdu dobrý, se pozná podle plnění souboru úkolů, které plní," vysvětlil místostarosta a připomněl ještě, že mezi hodnocenými kritérii je například jednání s lidmi při zákrocích, ale také to, kolik peněz strážník přinese od přestupců do městské kasy. Právě za to strážníci při hodnocení získávají takzvané bíle body. Naopak, za neplnění úkolů si připisují body černé.

Celý článek najdete v tištěné podobě Benešovského deníku s datem vydání 23. června 2014.