Podle něj však tato trasa nectí dohodu, kterou má město s Národním památkovým ústavem a je i v územním plánu. „Přístup do parku by měl být hlavním vchodem, kde je vstup i pro cyklisty,“ upřesnil místostarosta.

Hlavní vchod do parku přetíná nebezpečná silnice I/3 ve správě ŘSD. Benešov po státní organizaci chce, aby stavbu lávky nestavěla. Jde totiž i o to, že ŘSD má platit jen lávku. Trasy k ní má hradit Benešov.

Pokud by se zrušení stavby povedlo, pak by turisté od Bystřice a Mariánovic směřovali k parku ulicemi Křižíkovou, Jana Nohy a Ke Stadionu. Jako cyklisté. Silnici I/3 by pak, po dostavbě zahloubení kolem parku, vůbec nemuseli řešit. „Je nesmyslné, aby pěší měli vchod do parku jinde, než cyklisté,“ připomněl Tichovský.

Jednání to ale nejspíš budou dlouhá a složitá. Také proto, že Benešov by za to, že ŘSD ušetří peníze při nerealizované stavbě lávky, chtěl, aby ze zahloubení kolem Konopiště, vznikla jednosměrná odbočka do ulice Ke Stadionu.

„Vjezd k motelu Benica je v současné době napojen z ulice Ke Stadionu. Zachování napojení motelu pro vozidla ze silnice I/3 je možné přes blízkou mimoúrovňovou křižovatku s Konopišťskou ulicí,“ vysvětlila mluvčí ŘSD Nina Ledvinová.

Ilustrační foto.
Za prací a do školy už nebudou cestovat jako sardinky
Otevírání zrekonstruovaných oddělení.
V benešovské nemocnici otevřeli první dvě zrekonstruovaná oddělení