„Letošní festival jsme museli přesunout z areálu nemocnice do prostor Nové Myslivny na Konopišti, protože v místech louky, kde se odehrával dříve, je v současné době již nové prostorné parkoviště pro naše pacienty. Tím se nám ale zase na druhou stranu otevírá nový prostor a možnost oslovit touto charitativní myšlenkou nejenom benešováky, ale i návštěvníky z celé České republiky, kteří přijedou na výlet na zámek Konopiště,“ vysvětlil tiskový mluvčí a ombudsman nemocnice Petr Ballek.

Tuto parní lokomotivu nazývají Ušatá nebo také Bulík.
Kam vyrazit za kulturou na Benešovsku?

Každý ročník jsou získané peníze věnovány pro potřeby jednoho z oddělení nemocnice. Dohromady tak již nemocnice získala osmdesát tisíc korun. V minulých letech byly finance investovány v rámci dětského oddělení, kam poputovaly dvakrát, posléze byly využity pro oddělení lůžek ošetřovatelské péče a letos poprvé se použijí na vybavení porodnice benešovské nemocnice. Za peníze se zakupují různé potřeby ke zlepšení pobytu malých i velkých pacientů. Kupují se třeba hračky, kreslící potřeby, knihy, elektronika či vybavení do společenských místností a dětských heren.

Open Door Hospital FestZdroj: Deník

Kliknutím infografiku zvětšíte.

„Vstupné na festival je jako každý rok zdarma a benešovskou porodnici můžete na festivalu podpořit dobrovolným příspěvkem v minimální hodnotě 50 Kč, za který získáte originální festivalový odznáček,“ doplnil Petr Ballek.

Nápad uspořádat nemocniční festival vznikl již před pěti roky. V roce 2014 se podařilo realizovat první ročník,kdy podstatou bylo ukázat, že nemocnice je nejen zařízením, kde se primárně léčí a uzdravují lidé, ale také že je institucí, která dokáže uspořádat i zábavné nebo společenské akce pro veřejnost.

Program Open Door Hospital fest Na pódiu se vystřídá celkem 8 kapel z Benešova a okolí, jmenovitě Poprask, Rucenohy, Lady Praga, Rock Tom, Vesper, Zelenina, Ultima a ATD. Bohatý bude i doprovodný program pro malé i velké. Těšit se můžete na benešovské mažoretky Wild Cats a Benešovská koťata, Dětské centrum Krokodýl, orientální tanečnice, karate Sanchin Dojo, Doktora Klauna či expozici Vojenského technického muzea Lešany. Děti si budou moci vyrobit něco na památku v kreativní dílničce Domu dětí a mládeže, zaskákat si na trampolíně, povozit na kolotoči, zahrát stolní tenis, nebo si nechat namalovat něco hezkého na obličej. Malování si užijí i dámy a slečny, pro které bude připraven stánek nezávislých kosmetických poradkyň Mary Kay. Ten, kdo se bude chtít něco dozvědět o tom, jak pečovat o své zuby také nepřijde zkrátka, díky specialistům na dentální hygienu. Velkým lákadlem nejenom pro děti, ale určitě i dospělé, bude stanoviště organizace Rebel Legion - Lion Base, která je součástí mezinárodní Star Wars kostýmové organizace, propaguje Star Wars fandom a zároveň se věnuje charitativní činnosti a dobročinnosti. Občerstvení bude zajištěno díky restauraci Nová Myslivna.

Pečovatelský dům ve Zvěstově poslouží potřebným již od podzimu.
Zdevastovaný dům přeměnili na pečovatelský