Se svým reflexním, takzvaným olympijským lukem vybojovala v kvalifikačním kole s nejvyšším nástřelem 1. místo, a v následných eliminačních soubojích pak nedala svým soupeřkám šanci. Mohla se tak radovat z prvního, a všichni doufali, že ne posledního mistrovského titulu letošní sezóny.

„Protože dorostenecké kategorie v halové lukostřelbě střílí na stejný terč a vzdálenost jako dospělí, je Barča i členkou družstva žen LK Votice, se kterými bojuje v halové lize Českého lukostřeleckého svazu už druhým rokem," vysvětlil víru v další mistrovské tituly její otec Tomáš Krampera.

„Mimochodem, vloni tuto dlouhodobou soutěž votické lukostřelkyně vyhrály, a letos mají téměř jisté druhé místo," poznamenal.

Neméně úspěšná byla studentka benešovského gymnázia i na 26. Mistrovství České republiky v halové lukostřelbě dospělých, které se konalo v Prostějově. V kvalifikaci trefovala Barča téměř stále samá vysoká čísla, přesto jí celkový nástřel 543 bodů stačil až na 6. místo.

Po odstřílení dvou bloků po 30 šípech následovalo ve večerních hodinách první eliminační kolo, ve kterém přestřílela Barča svou plzeňskou kolegyni na sety 6:0. Další eliminační kola pak následovala od následujícího rána, kdy ji čekala další soupeřka z Plzně, které nadějná lukostřelkyně dovolila jednu remízu při nástřelu 27:27 a porazila ji tak celkově 7:1.

Nervozita by se dala krájet, když následoval eliminační souboj se zkušenou členkou českého reprezentačního kádru Zuzanou Páníkovou z Ostravy. I tentokrát ale stálo štěstí na straně Báry a nástřely se už zúžily z devítek do desítek. Výsledek tohoto souboje, 6:0 pro Barču vypadal jednoznačně, ale ruce, jak prozradil její otec, se jí nervozitou klepaly ještě dlouhé minuty.

„Po tomto rozstřelu už šlo o medaile a tituly. Ve hře zůstaly z původních 32 lukostřelkyň poslední čtyři. Barča, Lucie Šindlerová z Ostravy, Petra Morávková z Brna a plzeňská Jana Cimická," popsal vyvrcholení sportovního klání Tomáš Krampera s tím, že ze semifinálových rozstřelů postupovala do boje o zlato a titul ženské mistryně Barča, když překonala svou soupeřku z Ostravy 6:2 a Jana Cimická, která zdolala Petru Morávkovou stejným poměrem.

Ve zlatém finále pak povolila Barbora Kramperová své soupeřce jen dvě remízy a s nástřely 28:28, 27:24, 27:27 a 29:26 vybojovala poslední duel tohoto ročníku MČR. Pak už následovala jen antidopingová kontrola a vyhlášení nových Mistrů České republiky v halové lukostřelbě.

„Navázat na titul v dorostenecké kategorii titulem v kategorii dospělých se nedaří každý den. Takže radost byla převeliká," přiznal Tomáš Krampera.

A co čeká Barboru dál?

„Vedle povinností ve škole to bude intenzivní příprava na venkovní sezónu, za dva týdny kontrolní závod dorosteneckého reprezentačního družstva, příprava sportovního luku na terčovou lukostřelbu, a v květnu už první zahraniční výjezd do maďarského Hévízu na 1 kolo Junior Cupu. O prázdninách pak reprezentační výjezd do Bukurešti na juniorské mistrovství Evropy a řada domácích závodů," popsal nabitý program své dcery Tomáš Krampera a dodal, že to vše je možné pouze díky podpoře votického lukostřeleckého klubu, Gymnázia Benešov a pomoci trenérů Bohumila Spálenky a Petra Heinricha.