„Už od pondělí 2. září tam bude zahájen provoz autobusů,“ potvrdil mluvčí votické radnice Jan Vachtl.

„První autobus tam dorazí pět minut před tři čtvrtě na osm ráno. Za dalších pět minut bude ve Voticích na nádraží,“ upřesnila místostarostka pro místní části Jaroslava Pokorná.

Dřívější zprovoznění zastávky mají „na svědomí“ mimořádně nadstandardní vztahy města s organizátorem integrované dopravy ve středních Čechách. Původně totiž mělo ke spuštění zastávky dojít až se začleněním dopravy do systému Pražské integrované dopravy (PID).

„Jsem velice rád, že jsme se nakonec domluvili na zahájení provozu již od září. Díky tomu si na novou nabídku dopravy mohou zvyknout a začít ji plnohodnotně využívat nejen školáci,“ řekl votický starosta Jiří Slavík s tím, že provoz autobusů bude hradit Středočeský kraj.

Ilustrační foto
Padající strom zasáhl jedoucí automobil, hasiči také čerpali vodu

Podle Jiřího Slavíka nebylo splnění všech administrativních záležitostí nutných k oživení spojů v Americe snadným a krátkým procesem, a tak osobně považuje zahájení provozu autobusů za velké zadostiučinění.

„Za to bych chtěl poděkovat všem, kteří se na tom podíleli,“ dodala votický starosta.

Na Ameriku bude zajíždět kromě ranního také odpolední autobus s odjezdem z Votic ve 14.35 a příjezdem na Ameriku v 14.39. Samotná zastávka vznikla letos v dubnu za téměř 262 tisíc korun bez DPH.

Ilustrační foto
Nedělní zákaz kamionů by odnesli Středočeši, varují dopravci