Zahájení stavby ale závisí, jak jinak, na penězích. Investor, město Benešov, má zatím v rozpočtu pouze prostředky na přípravu akce.

„Záleží na tom, jestli se nám podaří v prostoru Pražských kasáren prodat některé pozemky. Získali bychom nejenom peníze na stavbu. Ve smlouvě má ale město také ujednání o tom, že se investoři budou spolupodílet na vzniku infrastruktury v ulici Karla Nového,“ uvedl místostarosta Benešova Roman Tichovský s tím, že vedení města v souvislosti s tím předpokládá, že by do podzimu mělo mít připravené stavební povolení.

Důležité místo pro budování Nového ulice je i panelové parkoviště v prostoru někdejší tržnice. I tyto pozemky město nabízí potenciálním investorům. Pokud by ale svého nového majitele nenašly, nejspíš by plocha i nadále zůstala nezpoplatněným parkovištěm.

Samotné zahájení stavby třídy pojmenované po spisovateli Karlu Novém, by mělo odstartovat ve spodní části, tedy od Vnoučkovy ulice. „Kvůli návaznosti sítí, zejména kanalizace,“ vysvětlil Tichovský.

Objekty, které ulici stojí v cestě, investoři zbourají. Změna při tom čeká i část prostoru sousedící s kasárnami a Dukelskou ulicí. Soukromí investoři tam na svých pozemcích dostaví architektonicky i barevně pohledný blok objektů proti Černému Koni. „Měly by tam vyrůst dva bytové domy,“ doplnil místostarosta Benešova Roman Tichovský.