Kvůli rychlému nárůstu nových případů považuje RKI současnou situaci za vysoce rizikovou. "Musíme učinit vše, abychom přerušili jakýkoli možný přenos infekce," prohlásil Lothar Wieler z RKI.

"Musíme vycházet z toho, že počet případů je výrazně vyšší, než o kolika je Institut Roberta Kocha informován," řekl Wieler. "Ještě nevíme, jak bude úmrtnost vypadat," dodal.

Lidé v rouškách v Pekingu
Čína hlásí 21 nových případů nákazy koronavirem, Chu-pej jediný

RKI podle zatím neaktualizované bilance z pondělního večera uvádí 6012 nakažených, z nichž 13 infekci podlehlo. Deník Bild, který bilanci sestavuje podle hlášení ministerstev zdravotnictví jednotlivých německých spolkových zemí, dnes dopoledne evidoval 7222 infikovaných, z nichž 17 zemřelo. Bild rovněž napsal, že 67 lidí se již z nákazy vyléčilo.

V Polsku zemřelo pět lidí

V Polsku zesnuli 67letý muž, hospitalizovaný ve městě Lańcut na jihovýchodě Polska, a 57letý pacient ve Walbrzychu, nacházejícím se poblíž hranic s Českem. Oba pacienti podle ministerstva trpěli souběžně dalšími chorobami.

Polští ministři, kteří se zúčastnili posledního zasedání vlády, postoupili testy na koronavirus poté, co ministr životního prostředí Michal Woś v pondělí oznámil, že se nakazil.

Výsledky testů by měly být známy dnes, uvedl v rozhlase šéf úřadu vlády Michal Dworczyk s tím, že všichni zatím zůstávají v karanténě.

 Jednání vlády, které se konalo 10. března, se podle Dworczyka nezúčastnilo devět z 24 ministrů, včetně premiéra Mateusze Morawieckého a ministra zdravotnictví Lukasze Szumowského.

Server Onet jako dobrou zprávu ohlásil, že se zlepšil stav 74leté pacientky ve Vratislavi poté, co ji lékaři podali léky na HIV a malárii.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník