Kontroly, do nichž se od středy 14. do pátku 16. října zapojilo 60 policistů, byly zacíleny především na nákladní dopravu. Se zaměřením obzvlášť na dodržování doby odpočinku řidičů, doby řízení, bezpečnostních přestávek či na manipulaci s tachografy. Došlo však i na kontroly technického stavu, hmotnosti, správného zabezpečení převáženého nákladu či přepravy nebezpečných věcí.

Pozornosti hlídek ale neunikli ani ostatní řidiči; v jejich případě se policisté zajímali hlavně o rychlost. „Současně se hlídky zaměřily na pátrání po osobách, věcech, odcizených vozidlech a problematiku ilegální migrace,“ konstatoval Truxa.

Ilustrační foto.
Policisté se zaměřili na telefonující řidiče

Během třídenní akce policisté podle jeho slov zkontrolovali 301 vozidel – a jako pozitivní hodnotí zjištění, že žádný z jejich řidičů neusedl za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. Celkově zjistili 58 přestupků, z nichž k těm početnějším patřil nevyhovující technický stav; to se týkalo devíti vozidel.

„V jednom případě nebyla dodržena maximální povolená rychlost, ve dvou případech řidiči nepoužili bezpečnostní pás, jeden řidič usedl za volant bez řidičského oprávnění,“ upozornil Truxa na další prohřešky.

Z krajských voleb ve Středočeském kraji.
Ke dvěma stížnostem na volby ve Středočeském kraji žádná další nepřibyla