Právě o tom v souvislosti 
s tragickým případem vraždy devítileté školačky z Klášterce nad Ohří diskutovali s benešovskými strážníky policisté s celorepublikovou působností.

„Přijali jsme proto opatření v podobě zvýšeného monitorování prostranství před školami, školkami a kolem dětských hřišť," potvrdil včera benešovský vrchní strážník Jaroslav Trojánek.

Obavy o bezpečnost dětí ale nevycházejí pouze z vědomí tragédie na severu Čech.

Shodou okolností řešili 
v Benešově strážníci a policisté v noci na středu případ, který se zmiňovaným zločinem sice přímo nesouvisí, ale v žádném případě ho ochránci zákonů nepovažují za prkotinu. Přesto případ neskončil trestním stíháním a dokonce ani jako přestupek.

Strážníci zasahovali kvůli jednomu z bezdomovců, který sice není občanem Benešova, ale na území města se zdržuje.

„Poprvé jsme muže vykazovali z nemocnice, kde se zdržoval a z místa nechtěl odejít," popsal Jaroslav Trojánek.

Podruhé se tentýž muž nedlouho poté dokonce obnažoval před jedním z domů.

„Nejednalo se o výtržnost, protože nebylo přítomných více osob," uvedl vrchní strážník Jaroslav Trojánek s tím, že jeho kolegové zjistili totožnost muže a z místa jeho neslušného chování ho stejně, jako předtím z nemocnice, vykázali.

Preventivní besedy se školáky, pedagogickými pracovníky a také rodiči dětí mají v popisu práce benešovští strážníci celoročně. Další takové setkání žáků a policistů se ale bezpochyby stočí i k tragédii v Klášterci nad Ohří.