Schneeweissová upozornila na šetření kriminalistů z krajského ředitelství policie v Plzeňském kraji, kteří mapují činnost podezřelého působícího nejen v jejich regionu, ale také v krajích Středočeském a Ústeckém.

„Pachatel vždy postupoval stejným způsobem. Majitelům rodinného domu nabízel opravy na domě nebo jeho příslušenství – například plotu a podobně,“ připomněla policejní mluvčí z Plzně Pavla Burešová. „Za své služby následně požadoval finanční částku, která neodpovídala kvalitě odvedené práce,“ konstatovala.

Přibližně za 5,5 kilometru jízdy si taxikář řekl o 7 100 korun
Krize takzvaně dolehla i na taxikáře. Během jízdy skokově zdražil z 300 na 7100

Několik takových takových případů už kriminalisté zmapovali – avšak dosavadní prověřování naznačuje, že působení dotyčného, označované jako protiprávní jednání, bylo podstatně rozsáhlejší a stopy vedou i do dalších regionů. Včetně středních Čech.

„Podezřelý muž je snědé pleti, vysoký přibližně 175 cm, hovoří česky a bez přízvuku. Domy obcházel v pracovním oblečení a přijížděl starším poškozeným osobním vozidlem Škoda Felicia tmavé barvy,“ připomněla Burešová, nač si lidé, kteří se nechali nalákat, určitě dobře pamatují. Naznačila, že počet oklamaných zadavatelů prací bude ve srovnání s dosavadními poznatky policie určitě vyšší. „Chtěli bychom vyzvat další případné poškozené, aby se na nás obrátili prostřednictvím tísňové linky 158 nebo se dostavili na nejbližší policejní služebnu,“ vybízí Burešová veřejnost.