Řešení vyplývá i z názoru tamních podnikatelů, kteří sepsali petici za odstranění sloupků. Po lidech z Vlašimské ulice, už druhé v pořadí.

„Sloupky znemožňují příjezd aut, která zásobují obchody," uvedla v redakci Benešovského deníku podnikatelka Jana Doležalová, majitelka jednoho z tamních obchodů s tím, že během zhruba hodinové vykládky místem, za nimž je například i školní jídelna nebo sportovní hala s parkovištěm, žádná další auta neprojedou.

Sloupky tam jsou, přesněji byly, umístěné na okraji chodníku. Na něj najížděli před tím zásobovači nejen pro to, aby zboží vyložili co nejblíže obchodu, ale také aby nezabrali podstatnou šíři vozovky.

A právě kvůli najíždění aut na chodník, po němž se v blízkosti školy pohybují především děti, nechalo město po dohodě s Centrem dopravního výzkumu (CDV), sloupky, navíc zcela zdarma, na hranu chodníku nainstalovat.

„Objekt s obchody v přízemí byl postavený s tím, že zásobování bude zajíždět do dvora," připomněl místostarosta Roman Tichovský. „Na chodníku nemají auta co dělat," dodal a upozornil, že kvůli bezpečnosti chodců sloupky na uvedeném místě zůstanou i nadále. A to přes to, že sedm z nich v noci na 24. června někdo rozřezal úhlovou bruskou.

CDV poškozené sloupky nahradí novými. Místo také začne monitorovat bezpečnostní kamerový systém města.