Řidič osobního auta, o němž zatím policisté nemají příliš informací, totiž na místě události nezastavil a dál pokračoval v jízdě. K čemu tedy v pondělí ráno došlo?

„Na nejfrekventovanější silnici na Benešovsku, v katastru obce Čerčany poblíž sjezdu u Pyšelky, ve směru jízdy od Tábora na Prahu, řidič v osobním vozidle při předjíždění jiných účastníků silničního provozu porazil směrový zelený sloupek,“ popsala začátek incidentu Veronika Čermáková, tisková mluvčí Policie ČR Benešov.

Náraz do plastového sloupku, který má za úkol opticky oddělit protisměrné jízdní pruhy, byl tak silný, že sloupek katapultoval až do přední části kabiny kamionu. Ten jel ve stejném směru, jako pospíchající osobní auto.

Nehoda v benešovské Máchově ulici.
Do benešovské pasti nízkého podjezdu 'spadl' další kamion

O nebezpečné situaci ale dosud policisté nemají například ani záznam pořízený z palubní kamery některého z řidičů, kteří v uvedenou dobu místem projížděli. Pomoci by jim ale mohli právě majitelé kamer v autech, kteří jeli od Prahy na Benešov v uvedenou dobu. Bílé auto, což je kromě toho, že to byla škodovka, nejspíš Octavia, nebo Superb s karoserií sedan, jsou totiž dosud jediné stopy, které policisté v žádosti o spolupráci motoristů, uvedli.

„Žádáme proto především řidiče, kteří jeli ve stejnou dobu po silnici číslo I/3, stali se svědky této dopravní nehody a disponují informacemi, které by mohly přispět k objasnění celé události, aby kontaktovali dopravní policisty na telefonním čísle 974 871 250, anebo použili linku tísňového volání 158. Za spolupráci děkujeme,“ dodala Veronika Čermáková.

Vytržením sloupku z vozovky a jeho poškozením způsobil řidič škodu pět tisíc korun, na dalších 20 tisíc korun přišla výměna čelního skla kamionu.

Dálnici D1 na Benešovsku obousměrně uzavřela hromadná nehoda
Na dálnici bourala auta, která jela, i ta, co se vezla