Zdroj blízký rodině potvrdil, že ve školním bytě v Neprobylicích našly lékaře na zemi ležet bez známek života jeho filipínské manželky, vedle ležel mrtvý i další jeho známý, režisér Boris Procházka. Obě ženy proto okamžitě vyběhly z budovy ven pro pomoc. "Je mi to strašně líto, co se stalo, Leoše jsem znal roky a tohle se opravdu nemělo stát. Je ho velká škoda," sdělil muž.

Zpráva zasáhla i další lidi z lékařova okolí. "Jsme naprosto zdrceni, nikdo nechápe, co se tam stalo. Leoš byl výborný nekonfliktní člověk, byl to filantrop. Je to velké neštěstí," řekla další Středova známá.

Dva zastřelení muži byli nalezeni v domě v Neprobylicích.
Vražda a pak sebevražda? Policie vyšetřuje smrt dvou mužů v Neprobylicích

Dva mrtví byli nalezeni ve čtvrtek večer v budově místního Euroinstitutu, který je školou pro osoby s handicapem. Na místě, kde k tragické události došlo, prováděli kriminalisté potřebná šetření a úkony trestního řízení ke zjištění okolností, k nimž v bytě došlo. Zajištěna byla také krátká střelná zbraň pro balistické zkoumání a nařízena soudní pitva obou mužů ve věku 58 a 75 let.

Událost prověřují kriminalisté Krajského ředitelství policie Středočeského kraje jako vraždu a následnou sebevraždu, kdy střelcem měl být starší z mužů. "I nadále kriminalisté zjišťují okolnosti, za kterých k činu došlo a jeho důvody," řekla Deníku mluvčí policie Vlasta Suchánková.