Pacienta do nemocnice přivezla záchranná služba a na ambulanci interny se měl podrobit vyšetření. Tam podle krajského radního pro zdravotnictví Pavla Pavlíka měl vyhrožovat s nožem v ruce. "Když se sestry před agresorem schovaly do bezpečí, měl vytáhnout střelnou zbraň," potvrdil radní s tím, že po zákroku policistů byl muž zpacifikován a zbraně zajištěny. "Nedošlo ke zranění ani ke škodě na majetku," dodal Pavel Pavlík s tím, že čeká na stanovisko Policie ČR a situaci konzultuje s vedením benešovské nemocnice.

Z testovacího místa na koronavirus v ulici Ke Stadionu v Benešově.
Hygienici na Benešovsku nestíhají. Trasování vázne

Muž je ročník 1958 a z interny, kam ho přivezla záchranka, ho měl sanitář převézt na chirurgii. "Měl s sebou příruční zavazadlo a v této tašce si do nemocnice přinesl nůž a dvě střelné zbraně," potvrdila Michaela Richterová, mluvčí středočeské policie s tím, že policisté pak kvůli incidentu zasahovali kolem 14.45 a použili při pacifikaci agresora taser.

Jaké zbraně muž do nemocnice nesl, policisté nespecifikovali a neupřesnili ani to, zda měl agresor nějaké požadavky nebo zda byl pod vlivem alkoholu či drog.