„V benešovské lékárně pro třiatřicetiletého muže, který byl už v minulosti soudem uznaný vinným  ze stejného trestného činu, zakoupil léky obsahující prekursory potřebné pro výrobu metamfetaminu," uvedla policejní mluvčí Diana Škvorová.

Mladý pachatel pomáhal i dalšímu „vařiči" pervitinu.

„Po předchozí společné dohodě s jednadvacetiletým obviněným, který je kriminalisty trestně stíhaný též pro přečin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami, mu v únoru v benešovských lékárnách ve třech případech zakoupil celkem 72 tablet léků,  ačkoliv věděl, že je obviněný  použije pro výrobu pervitinu," konstatovala policejní mluvčí.

Pomocník výrobců drog se při výslechu k trestné činnosti doznal a jeho případ bude dále řešený ve zkráceném přípravném řízení.

Podezřelému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest. Ale to není jediné jeho provinění. 

Mladík má  na svědomí i další činy. Koncem července zmizela z Libouně Jawa ČZ 250/353 za 45 tisíc korun, která byla  zaparkovaná za kostelem.

„Na základě šetření byl zjištěný uvedený devatenáctiletý podezřelý. Ve zkráceném přípravném řízení mu bylo ve středu sdělené podezření ze spáchání přečinu krádeže," doplnila benešovská policejní mluvčí Diana Škvorová.