Skutek, jehož aktér a iniciátor zůstává zatím neznámý, se odehrál v úterý 13. listopadu kolem 16.25 západně od Prahy; na lesní cestě mezi obcemi Bojanovice a Hvozdnice, informovala policejní mluvčí Barbora Schneeweissová. „Neznámý muž jel směrem od obce Bojanovice na jízdním kole, ze kterého sesedl a vstoupil do cesty zde na koni procházející jezdkyni. Požadoval po ní pod pohrůžkou násilí vydání finanční hotovosti a mobilního telefonu,“ přiblížila Schneeweissová okolnosti skutku. S tím, že přepadené ženě se podařilo z místa ujet.

Třebaže nikdo nepřišel k újmě, policisté po dotyčném pátrají jako podezřelém z loupeže. A hledají ho s velkou naléhavostí – jak lze alespoň usuzovat z faktu, že kreslený identikit zveřejnili již záhy po události a obracejí se na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání. „V případě, že muže poznáváte, kontaktujte, prosím, tísňovou linku 158 nebo kriminalisty na telefonním čísle 725 884 123,“ vyzývá Schneeweissová.

Popis hledaného muže:
- Věk asi 50 a více let
- Výška 170 – 175 cm, střední postava
- Kulatý obličej (pravděpodobně bez vousů), šedivé vlasy po ramena učesané za uši,
- Menší oči; dioptrické brýle obdélníkového tvaru
- Oblečení: na hlavě měl čepici s kšiltem černé barvy, na sobě volnější péřovou bundu do pasu černé barvy bez kapuce (bunda působila sepranějším dojmem), volnější plátěné kalhoty tmavě hnědé barvy
- Mluvil česky bez přízvuku.

Zdroj: Policie ČR

Ilustrační foto.
S příchodem zimy lákají rekreační objekty zloděje
Požár novostavby rodinného domu v Obecnici.
OBRAZEM: Požár zničil novostavbu rodinného domu v Obecnici