„V sobotu při krásném počasí  jsme u Špulky ještě pracovali a vše bylo v pořádku. Podle stop pneumatik částečně smytých deštěm rozjezdil kamennou mapu vandal  pravděpodobně v neděli," uvedl Miroslav Kratochvíl ze sdružení obcí Chopos, které vybudování rozhledny a relaxačního areálu kolem ní připravovalo a  budovalo.

„Stavba byla dokončená, předaná a na 10. dubna je  plánovaná kolaudace," upřesnil manažer projektu podle něhož řidič vozidla s pohonem všech čtyř kol a širokými pneumatikami objel   terénem zábrany znemožňující vjezd.

„Naštěstí máme ještě nějaké kameny v zásobě, tak mapa půjde opravit," doufá Miroslav Kratochvíl.

Na stavbě  odpočinkového areálu u Divišova se spolu s dotacemi finančně podílely nejen obce, sdružení a spolky z okolí, ale také zájmové organizace a jednotlivci.

Na postavení dominanty  krajiny se uskutečnily sbírky a školní děti i například hasiči na stavbu věnovali výtěžek svých společenských akcí.

„Už vůči nim je zničení části areálu hanebnost," konstatoval manažer s tím, že hned po zjištění poškození kontaktoval policii a uvažuje o dalším opatření vůči vandalům.

„Instalujeme sem v průběhu několika dnů kameru," prohlásil rezolutně Miroslav Kratochvíl.

Pokud by někdo z čtenářů Benešovského deníku měl informace o typu, případně registrační značce vozidla, nebo dokonce znal řidiče, může se obrátit na Policii ČR na nejbližší služebně nebo telefonní číslo 158.