V rámci opatření se budou policisté zaměřovat též na odhalování majetkové trestné činnosti, zejména kapesních krádeží. Policie bude rovněž mimo jiné ve spolupráci se strážníky dohlížet na dodržování zákazu prodeje pyrotechniky a kontrolovat používání nedovolené pyrotechniky. V pohotovosti budou i policisté Poříčního oddílu policie a pyrotechnici.

Silvestr na Václaváku

Od 16 hodin bude dnes pro veškerý automobilový provoz zcela uzavřená oblast Václavského náměstí. Zde bude platit zákaz zastavení, uzavřené  budou všechny příjezdové komunikace k němu. Některé z nich budou pro výjezd vozidel zobousměrněné.

Maximálně preferovaný bude provoz tramvají v ulicích Vodičkova – Jindřišská, který by měl zůstat zachovaný. Případným návštěvníkům silvestrovských oslav na Václavském náměstí doporučuje policie využití prostředků MHD.

Novoroční ohňostroj

Novoroční ohňostroj se uskuteční ve středu 1. ledna od 18 hodin na Letné. Zcela uzavřená bude levobřežní komunikace od Klárova po Letenský tunel a pravobřežní komunikace v ulici Na Františku v oblasti mezi Čechovým mostem a Štefánikovým mostem.

Další opatření se týká Štefánikova mostu a Mostu Legií, kde bude s ohledem na chodce vymezen prostor tzv. plůtky od úrovně tramvajového tělesa.

Podle vývoje konkrétní bezpečnostní situace nelze vyloučit i další uzávěry či omezení v dotčené oblasti jako např. úplné uzavření Štefánikova mostu.

Vzhledem k očekávaným komplikacím v dopravě policie doporučuje řidičům využít v tuto dobu k jízdě magistrálu, případně objízdnou trasu Klárov – Valdštejnská – Malá Strana – Smíchov. Řidiči musí počítat se zdržením.