Mladík se řítil Nádražní a Jiráskovou ulicí do Husovy, kde byl dostižený a následně zastavený  pomocí majáku, sirény a rozsvíceným  nápisem STOP  Policie. Důvodem ujíždění byly zřejmě nadýchané promile alkoholu. Nejdříve 2,82 a následně 2,87.

Ve Vlašimi rovněž v sobotu přišel dočasně o řidičský průkaz jedenadvacetiletý mladík, který ve Škodě Octavia projížděl ulicemi  Komenského, Lidická a Havlíčkova. Při silniční kontrole opakovaně nadýchal kolem dvou promile alkoholu.

V Bystřici dokonce osmadvacetiletý opilý muž narazil s vozidlem Kia Cee´d do sloupu veřejného osvětlení. Při sobotní noční jízdě po projetí mírné pravotočivé zatáčky před odbočením do ulice Syllabová jel rychle, vjel do protisměru a pak mimo silnici, kde u obytného domu narazil čelně do sloupu veřejného osvětlení. Přitom se lehce zranil. Muž nadýchal 1,66 promile, potom 2,70 a nakonec  2,59 promile.

V Nespekách měl dvacetiletý řidič za volantem Opelu Corsa  dechovou zkoušku na alkohol sice negativní, ale drogový test prokázal přítomnost marihuany v organismu. Mladík putoval na odběr krve a lékařské vyšetření do nemocnice.

Od Bystřice do Jírovic, kde byl zastavený, se vypravil s Fordem Tranzit v sobotu navečer třiatřicetiletý muž. Po opakovaném nadýchání téměř dvou promile vypití alkoholu doznal. I on odevzdal řidičský průkaz a bude se zpovídat ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Ve Voticích se na motorce neudržel muž, který při odbočování do ulice 2. Odboje  na štěrku dostal smyk. Při pádu, protože neměl řádně připevněnou přilbu, utrpěl tržnou ranku na hlavě.   Opakovaně nadýchal přes dvě promile.  Jeho motocykl Jawa má tři roky propadlou technickou.

U Nové Živohošti  zase v sobotu týnečtí policisté zastavili VW Golf, jehož řidiči běží dvouletý zákaz řízení.