Dosud neznámí pachatelé v období konce loňského roku uskutečnili v peněžních ústavech na Slovensku pod cizí identitou několik neoprávněných výběrů finanční hotovosti, čímž se jim podařilo získat celkovou částku v přepočtu kolem 21 miliónů českých korun.

V době uskutečňování zmiňovaných výběrů byly záznamovým zařízením kamerového systému zachycené dvě osoby. Slovenským kolegům se podařilo v rámci prováděného šetření zjistit poznatek, že by se mělo jednat o osoby mající určitý vztah k České republice.

„Z uvedených důvodů se kriminalisté obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, neboť předpokládají, že by muže z kamerových záznamů mohl někdo z občanů poznat," požádal Zdeněk Chalupa z územního odboru  Praha venkov-jih.

Jakékoliv informace ke zmiňovaným osobám mohou případní svědci sdělit kriminalistům osobně přímo na služebně kriminální policie územního odboru Praha venkov-jih v Mnichovicích, nebo je mohou zavolat na telefon 602 237 943, případně prostřednictvím linky 158 tísňového volání Policie České republiky.