Muž varování nevěnoval pozornost. Byl pod vlivem alkoholu, což při dopravní kontrole orientační test. Za „přehlédnutí" hodnoty na testeru nabízel peníze.

„Pokus o podplacení zaznamenala minikamera v uniformě, k níž měli na začátku jejich zavádění do výstroje policisté  výhrady. Že budou sloužit pro jejich kontrolování  a následné výhrady k jejich práci," nastínil Pavel Havránek, velitel Policie ČR na Benešovsku.

Původně zkoušené typy kamer trpěly různými neduhy, ale v současnosti používané jsou už spolehlivé.

„Od začátku policistům  vysvětlujeme, že záznam řešení přestupku slouží hlavně pro jejich ochranu, aby byli krytí, že se nedopustili pochybení při jeho řešení nebo zákrocích. Záznam jim pomůže v okamžiku, kdy si pokutovaná osoba zpětně stěžuje na neadekvátní jednání ze strany hlídky. Stížnost pak řeší odbor vnitřní kontroly a zpravidla po shlédnutí záznamu vyjde najevo, že se vše odehrálo jinak," konstatoval Pavel Havránek, vedoucí benešovského Územního odboru  PČR.

Minikamerami bude podle něho ve službě vybavených stále více pořádkový i dopravní hlídek. 

Policejní hlídka uvedený pokus o předání úplatku nahlásila. Soud nedávno jednání řidiče „ocenil" souhrnným trestem. Dva roky vězení s podmínečným odkladem na dva roky a zákaz řízení motorových vozidel tři roky.

„Policistům, kteří pokus o podplácení ohlásili, jsem udělil odměnu," doplnil jejich nadřízený Pavel Havránek.