Na rozbité okno ze země nestačili
Benešov – Bezpečnost chodců, kteří by případně potřebovali využít nouzové schodiště v objektu v benešovské ulici Na Karlově, ohrožovala, nejspíš v důsledku větru, rozbitá skleněná výplň. Tu však nebylo možné opravit či zabezpečit jinak, než z výškové techniky. A protože věc hodně pospíchala, pomohli hasiči z HZS Benešov.

Ve ztrátách mají mobil, klíče i kolo
Votice – Votická městská policie hledá majitele mobilního telefonu značky Huawei. Dále strážníci poptávají vlastníka svazku klíčů, stejně tak i osobu, která postrádá kolo značky Madison nalezené na jaře v Olbramovicích.

Střecha benešovského muzea není hotová ani téměř měsíc po termínu.
Personální krize Muzea umění a designu byla zažehnána



Ztraceného psa hledá psí detektiv
Miličín – Pejska Edýho hledají majitelé spolu s organizací Psí detektiv. Zaběhl se v okolí Miličína ve středu 25. října. Pes je skoro roční kříženec vlčáka středního vzrůstu. Je hravý, není nebezpečný.

Stožár spadl na hygieniky
Benešov – Také Okresní hygienická stanice Benešov se dostala do hlášení o událostech spojených s vichřicí. O jejich objekt v Černoleské ulici se opřel vyvrácený stožár osvětlení a hrozil pádem na ulici.

Dozvuky velkého průvanu trvají
Bystřice – Vichřice, tedy jakýsi velký průvan, který se prohnal přes Česko, má dozvuky i v dalších dnech. V Mokré Lhotě u Bystřice statný smrk zůstal v nakloněné, ale stále vzpřímené poloze jen díky tomu, že se opřel o jiný strom. Aby se nezřítil, zajistili ho hasiči. Ti také v úterý 31. října odstraňovali z vysokozdvižné plošiny velkou větev visící nad silnicí u drůbežárny Mydlářka.

Ilustrační foto.
Vichřici žena vinila i z rozvodových tahanic