Osmdesátiletého muže pachatel loni v období od února do prosince několikrát navštívil. Sliboval, že pomůže s prodejem nástrojů – šlo mimo jiné o housle, kontrabas, violoncello, kytary, ale i smyčce různých značek či struny – a vyprávěl báchorky, které se dobře poslouchaly. Má prý bohatého kupce, který ocení kvalitu.

Ilustrační foto.
Komu se mohla hodit rampa pro akrobatické skoky?

„Senior vždy vzal pachatele do podkroví svého domu, kde měl nástroje uloženy, a nechal ho vybrat zboží, které chtěl prodat,“ uvedla v pátek Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. „Pachatel si nástroje odvezl, ale nikdy za ně poškozenému nedal peníze,“ doplnila tím, že po posledním předání instrumentů dotyčný zmizel nadobro: už se neobjevil – a jeho telefon je nedostupný.

Pokud by hledaný muž skončil před soudem a ten rozhodl o uznání viny, mohl by být ve hře až osmiletý pobyt za mřížemi. Takový scénář je ale zatím hodně, ba převelice vzdálený. Policisté pouze vědí, že hledají obtloustlého třicátníka tmavé pleti. „Byl vysoký asi 180 cm, měl krátké černé vlasy s menší pleší vpředu. Oblečen byl do tmavých kalhot, pleteného svetru světlé barvy a tmavého kabátu,“ připomněla Dětská známá fakta.

Škoda Octavia zůstala převrácená na střeše
Na silnici z Prahy do Slaného se převrátilo auto na střechu