Právě oni dostali od pracovníků Městských sportovních zařízení Benešov kamerový záznam, kde je celá zlodějská výprava asi pětapadesátiletého prostovlasého muže podsadité postavy, zachycena. Na místě činu odebrali policisté navíc stopy a pořídili vlastní fotodokumentaci. „Na záznamu kamer je vidět muž, jak prochází sem a tam prostorem na převlékání. Nejspíš si tipoval skříňky, do nichž se vloupá,“ míní ředitel MSZ Benešov Petr Kotouč. 

Další část záznamu už ukazuje pachatele přímo při činu. Do skříněk, které mají ženy i muži ve stejném prostoru, se nedostával žádným sofistikovaným způsobem. Jednoduše dvířka vypáčil.
Lidem, kteří měli ve skříňkách uložené věci, způsobil muž škodu jen kolem šesti set korun. Daleko vyšší škodu však vyčíslila MSZ. „Odhadem nás náprava škody na čtyřech vykradených skříňkách a poškozených zámcích na čipy, bude stát kolem deseti tisíc korun,“ předpokládá šéf městské firmy.

Radnice v Benešově.
Při dnu rodin pomohou městu

K vykradení šatních skříněk dochází v plaveckém areálu poměrně zřídka. Přesto by si plavci měli, a to se vzhledem k uvedené škodě naštěstí stalo, brát s sebou jen méně hodnotné předměty.
„Dražší věci si mohou plavci uložit do bezpečnostních skříněk, které jsou v jiné části objektu a navíc stále pod dozorem našeho personálu. Ty jsou opravdu velice odolné a k vloupání do nich by proto nemělo dojít,“ připomněl Petr Kotouč, ředitel Městských sportovních zařízení Benešov s tím, že po sobotní události se změní režim dohledu ve všech prostorách bazénu. Pracovníci městské firmy budou častěji docházet i do prostorů se skříňkami. Aby viděli a aby je také bylo vidět.

Benešovský, krytý, plavecký bazén navštíví každoročně kolem 100 tisíc lidí. Zařízení je sice celoročně otevřené, mívá však provozní přestávky. Ta letošní je už naplánované poměrně dlouho a uskuteční se v od 10. do 30. června.  „Při provozní přestávce odstraníme starou, hodně kluzkou dlažbu, kvůli které došlo k řadě úrazů. Nová dlažba bude skutečně protiskluzová a tím se výrazně zvýší bezpečnost našich návštěvníků,“ dodal ředitel Městských sportovních zařízení Benešov Petr Kotouč.

Benešovský bazén se nachází v areálu, kde kromě něj stojí zimní stadion, fotbalová hřiště s přírodní trávou a také dva tenisové kurty. Do prostoru přibude také nová atletická aréna.

Atrakce, vodotrysk u České pošty, trvala jen několik minut.
VIDEO: V Benešově vytryskl gejzír