„K incidentu došlo v pátek kolem dvaadvacáté hodiny,“ potvrdil šéf benešovských policistů Pavel Mareš s tím, že značnou roli v rozepři mužů sehrál alkohol.

Podle svědků se v obytných buňkách stojících v Náklí hned vedle fotbalového hřiště muži hlasitě hádali. Oč, to policisté zatím nevědí. Devětatřicetiletý muž podezřelý ze zločinu vraždy zatím mlčí. Odmítá k případu cokoliv říci.

„Zadrženého jsme převezli do věznice v Praze a o jeho další vazbě rozhodne v pondělí benešovský soud,“ připomněl včera Mareš.

Při konfliktu útočník zasadil svému třiapadesátiletému sokovi nožem tři rány, jednu do krku, dvě do oblasti hrudníku. Která z nich byla smrtelná, určí soudní pitva.

Podle oficiálně nepotvrzené informace od zdroje blízkého oběma mužům, ohrožoval starší z nic své okolí nožem už několikrát.

„Kvůli němu už z buněk odešlo několik lidí. Možná pětkrát už na druhé vytáhl při hádkách nůž. To se mohlo stát i v pátek, jenže na Martina tentokrát neměl,“ řekl zdroj.

Týnecká událost s trestní sazbou deset až osmnáct let, je první letošní vraždou na Benešovsku. Loni policisté vyšetřovali čtyři takové případy. Byl mezi nimi i incident dvou Slováků na týnecké ubytovně. Jeden z nich pak hádku řešil také s nožem v ruce. Druhý z mužů ale zranění přežil. Atak projednával soud jako pokus o vraždu a útočníka poslal na deset a po jeho odvolání na osm let za mříže.