Jedna nehoda se stala na cyklostezce u řeky Berounky směrem na Srbsko.

„Asi 600 metrů před koncem cyklostezky začala žena na kole předjíždět nezletilého syna. Nevšimla si ale dalšího cyklisty, kterého ohrozila a omezila. Ten, aby zabránil srážce, strhl kolo ostře doprava a havaroval. Muže se zraněním převezli záchranáři do nemocnice," uvedla k prvnímu případu policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Policisté u ženy provedli dechovou zkoušku, která byla negativní.

K další nehodě cyklisty došlo jen půlhodiny poté, tentokrát ale v katastru Tmaně - Lounína. Cyklista 
v tomto případě nerespektoval dopravní značku a vjel do křižovatky, kdy se střetl s vozem Škoda Octavia. „Záchranáři i v tomto případě cyklistu odvezli do nemocnice na další vyšetření," konstatovala Marcela Pučelíková. Ani v tomto případě nebylo prokázáno, že by cyklista pil před jízdou alkohol.

Alkohol v krvi cyklistů

Přitom občas je právě alkohol viníkem podobných nehod cyklistů. Podle policistů je ale třeba si uvědomit, že se mohou dostat do křížku se zákonem. „Chceme opětovně veřejnost varovat, že ani cyklisté nesmí před jízdou požít alkoholické nápoje," zdůraznila Marcela Pučelíková.

Často ale sluníčko, prázdniny a hospůdky po cestě lidi lákají. To přiznává i Jiří V. z Berouna, který si ale díky pivu a kolu odnesl nepříjemný zážitek. „Jeli jsme s kamarády do Srbska a po cestě se zastavili na pár piv. Na sluníčku to šlo rychle do hlavy, a tak jsem z kola 
v docela velké rychlosti spadl na asfalt. Odnesl jsem si čtyři stehy," přiznal Jiří V.

Čtěte také: Cyklistku srazilo auto na náměstí, vrtulník ji převezl v bezvědomí do Střešovic