Verdikt, který je již pravomocný, také hovoří o náhradě škody blížící se půl druhému milionu korun. Stanoví rovněž zákaz řízení na devět let. Tato lhůta se začne počítat až poté, co odsouzený opustí věznici.

Tragédie se stala ve vánočním čase, 28. prosince 2016. Odsouzený řidič, který seděl za volantem BMW bez sjednaného povinného rušení mířícího od Prahy k Mladé Boleslavi, najel před octavii jedoucí v levém „rychlém“ pruhu a bezdůvodně prudce brzdil. Opakovaně! V úseku mezi Benátkami nad Jizerou a Mladou Boleslaví se stal malér: vybržďovaný řidič stačil zareagovat a další tři šoféři jedoucí za ním zvládli strhnout řízení, čtvrtý v pořadí však už neměl kam uhnout a do octavie zezadu najel. Náraz měl pro její posádku fatální následky.

Předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek v té souvislosti odmítá hovořit o dopravní nehodě: podle něj šlo o úmyslný kriminální čin. Devítiletý trest, v listopadu vyměřený Krajským soudem v Praze, byl podle jeho slov nepřiměřeně mírný.

Závěrečné řeči začaly v úterý u Krajského soudu v Praze v kauze údajných korupčních manipulací se zakázkami Středočeského kraje, kde mezi 11 obžalovanými nejviditelněji vyčnívá někdejší hejtman David Rath.
Zabavit majetek a poslat do chládku na dlouhé roky, žádá žalobce pro Ratha
Ilustrační foto
Nehodu u Mladé Boleslavi řidička nepřežila