Celorepublikově podle ministerstva zdravotnictví přibylo 506 případů; jde o největší denní nárůst od počátku sledování epidemie (který poprvé přesáhl půl tisícovky; dosud se jako mimořádná hranice jevily tři stovky). Nejvíce z nových odhalení, 129, bylo v Praze. Stále platí, že většina lidí má jen lehké příznaky – nebo i žádné a o tom, že se nekazili, se dozvěděli až podle výsledků testování. V tom je podle epidemiologů nynější situace odlišná oproti jaru: výrazně poklesly počty lidí, kteří potřebují pobyt v nemocnici, i úmrtí po nákaze koronavirem.

Ve středních Čechách hygienici zaznamenali největší postup koronaviru na Kolínsku, kde v posledních týdnech přibyly čtyři desítky pozitivních odhalení. Tamější nemocnost aktuálně dosahuje 43,31 nemocného v přepočtu na sto tisíc obyvatel, což je v rámci kraje nejvíce. Následují okresy Praha-západ s přepočtenou nemocností 41,78 a Příbram (40,95). Nad tři desítky přepočteného pacienta mají ještě Praha-východ (37,58), Kladensko (34,49), Mělnicko (30,46) a Benešovsko (30,39). Ve zbývajících pěti středočeských okresech je situace příznivější, nicméně pod hranicí 20 nakažených v přepočtu na sto tisíc lidí se drží pouze na Rakovnicku (19,80).

Průjezd vojenské techniky spojený s prohlídkou se na milovickém Náměstí 30. června konal v pátek 21. srpna.
OBRAZEM: Do Milovic dorazili v pátek sovětští vojáci i s tanky

Krajští hygienici nyní ve středních Čechách evidují 457 aktuálně nemocných. Od začátku pandemie již jejich evidencí prošlo 2360 nakažených obyvatel kraje. Vyléčilo se už 1878 lidí. Počet Středočechů, kteří s koronavirem zemřeli, zůstává na 25.

Páteční přírůstek počtu nakažených
- Kolínsko: 14
- Praha-západ: 11
- Kladensko, Mělnicko, Praha-západ: po 6
- Příbramsko: 5
- Praha-východ: 4
- Nymbursko: 3
- Kutnohorsko: 2
- Benešovsko, Berounsko: po 1

Zdroj: Krajská hygienická stanice Středočeského kraje