Dvě linky metra

K nejzásadnějším omezením provozu se řadí opatření v metru. Nepřetržitě od čtvrtka do neděle bude kvůli opravě trati obousměrně přerušen provoz na červené lince C, a to v úseku mezi stanicemi Pražského povstání a Kačerov. V trase Pražského povstání–Pankrác–Budějovická–Kačerov bude jezdit náhradní autobusová doprava XC – a dopravní podnik také posílí provoz běžných autobusových linek číslo 135 a 196. Na zelené trase A se ve stejné době, tedy od čtvrtka do neděle, bude opravovat stanice Dejvická. Zůstane zcela uzavřena – a cestující budou muset využít povrchovou dopravu: tramvajové linky od stanic metra Hradčanská a Bořislavka.

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).
Hejtmanka: o podezřelé zakázky se vedení kraje „neumazalo“

Práce i oslavy

Ani pražskými tramvajemi nebude možné cestovat úplně po paměti. Ještě poměrně nová je obousměrná uzavírka úseku I. P. Pavlova–Muzeum–Želivského s odklonem pěti denních a čtyř nočních linek; dvě denní byly dočasně zrušeny – a naopak jsou v provozu náhradní autobusy s označením X11 a X16 i noční X91. Kvůli opravě trati se po změněných trasách bude jezdit až do počátku září.

Pouze krátkodobě, od čtvrtka do pondělního časného rána, nebudou jezdit tramvaje v úseku Strossmayerovo náměstí–Výstaviště Holešovice–Nádraží Holešovice. Odklony dvou denních a dvou nočních linek si vyžádají opatření spojená s konáním oslav 115 let existence motocyklové značky Harley-Davidson. V oblasti s omezením budou kroužit náhradní autobusy X156; návštěvníkům akce na Výstavišti dopravní podnik doporučuje dojít pěšky od stanice metra Nádraží Holešovice nebo od zastávky tramvají Strossmayerovo náměstí.

Spalničky. Ilustrační foto.
Spalničky zatím stále necouvly. Objevil se další případ

Velký ruch i klid

Na omezení dopravy v Holešovicích v souvislosti s oslavami harleyářů upozorňuje také pražská policie. S připomínkou, že do neděle bude pro motoristy zcela uzavřena ulice U Výstaviště, a o to od ulice Veletržní až po Partyzánskou. Nepřístupné budou také ulice Dukelských hrdinů, Strojnická a Za Elektrárnou.

S občasnými dopravními komplikacemi, které lze očekávat především ve čtvrtek a v pátek, musí řidiči počítat také v oblasti vršovického Edenu. V době, kdy budou autobusy přivážet účastníky všesokolského sletu, se provoz chystají usměrňovat dopravní policisté. Již ve středu dojde na poměrně zásadní omezení v Letňanech. Tam se pro běžný provoz s výjimkou městské hromadné dopravy uzavře řada ulic v souvislosti koncertem skupiny Rolling Stones.

Laserové centrum ELI Beamlines
Lucifer z Dolních Břežan má pomoci v boji s rakovinou